Први самостални солистички концерт одржао је у Сали СКЦ-а у Београду, 1994.г., а од тада је приредио више од 30 реситала у свим значајнијим салама и градовима Србије. Посебно се издвајају три концерта у Великој сали Коларчеве Задужбине, веома захтевних програма, изузетно повољно оцењени од стране стручне критике, више пута емитовани и у трајној форми сачувани у архиви Радио-Београда. Солистички концерт на „Peterborough Festival“ у Енглеској, одржао је 2009.г., а наредне године одржао је и реситал у сали „Tri-cities Opera Center“ у Бингемтону, САД. Као солиста са оркестром извео је Брамсов први и Бетовенов пети Клавирски концерт (1994 и 1998). Са оргуљашицом Мајом Смиљанић-Радић 2010.г. оснива изузетно редак и необичан камерни дуо клавир-оргуље, који изазива велику пажњу јавности концертном турнејом по градовима Северне Америке (Њујорк – Бингемтон и Ист Хемптон; Торонто, Индијанаполис, Далас, Лос Анђелес). Нарочито је био значајан наступ у Катедрали „Our Lady of the Angels“ у Лос Анђелесу (4000 места за седење и једне од највећих оргуља на свету).

Посебну област уметничког изражавања Ненада Радића чини богата предавачка делатност. У форми „piano-lecture“ одржао је бројна предавања на Коларцу (циклус од шест предавања 2002.г.), у Новом Саду (Први Меморијал „Исидор Бајић“2002. и YALE SMN 2004.г.), Неготину („Мокрањчеви дани“ 2004.) и др. За Трећи програм Радио-Београда снимио је јединствени циклус од осам емисија (12 сати програма) под називом „Ка идеалу тонског исказа“, који је емитован први пут 2003.г. Емисију „Поетика Сонате оп.111, Л.ван Бетовена“ ПГП РТС објавио је на компакт диску 2004.г. као први објављен музичко-тонски запис у пребогатој историји Трећег програма.

Добитник је бројних признања: Захвалница за изузетне заслуге и допринос ФМУ, Захвалница за допринос у реализацији YALE SMN, Захвалница за допринос у реализацији Првог Меморијала »Исидор Бајић«, Повеља »Мокрањчевих дана«, једногласни предлог Катедре за клавир за доделу Сребрне Медаље УУ, Диплома XI пијанистичког Конкурса ЕПТА за изузетне педагошке резултате. Активно учествује у раду Факултету као рецензент Министарства просвете у Акредитацији студијских програма високошколских установа и у имплементацији Болоњског процеса и Акредитацији Факултета.

Сви његови студенти активно наступају на концертима у земљи и иностранству, а најзначајније награде добиле су: студент Олга Петровић, Награда за најбољег студента Универзитета у Београду (додељује Савез слепих Србије, децембар 2007.) и Катарина Анђелковић, Награда из Фонда „Олге Михаиловић“ за најталентованијег студента студијског програма Клавира у академској 2009/10 (додељује ФМУ, 4.4.2011.).

До сада је у класи професора Ненада Радића дипломирало шест студената, један је завршио Основне и тренутно студира Мастер академске студије, а један студент је по завршетку дипломских и специјалистичких студија, уписао Докторске уметничке студије. Укупно, у академској 2012/13 години у класи професора Радића, на свим нивоима студија студира десет студената.

Остварио је бројна гостовања на домаћим и иностраним радио и телевизијским станицама: РТС 1 и 2, Радио-Београд 1, 2 и 3, ТВ Нови Сад, Радио Сарајево, Арт канал, WPEL Radio Binghamton, WSKG Radio, FOX WICZ 40 TV, WBNG TV, Chin Radio...

Награде и признања:

1. Прва Награда на Републичком такмичењу, 1.кат., Београд, 1979.

2. Прва Награда на Републичком такмичењу, највиша категорија, Београд 1989.

3. Трећа Награда на Првом Међународном такмичењу »Dunav-Donau-Danube«, Нови Сад 1992.

4. Једногласни предлог Катедре за клавир за доделу Сребрне медаље Универзитета уметности, за реситал на Коларцу (8.5.2008.), октобар 2008.

5. Захвалница за изузетне заслуге и допринос ФМУ, Београд, 27.11.2002.

6. Захвалница за допринос у реализацији YALE SMN, Нови Сад фебруар 2004.

7. Захвалница за допринос у реализацији Првог Меморијала »Исидор Бајић«, Нови Сад март 2002.

8. Повеља »Мокрањчевих дана«, Неготин септембар 2004.

9. Диплома XI пијанистичког Конкурса ЕПТА за изузетне педагошке резултате, ФМУ Београд, март 2010.

Актуелности


Овде можете да погледате детаље о обнови Материнског дома у Звечанској улици
www.materinskidom-obnova.nenadradic.in.rs

9.07.2013.

 


Хуманитарни концерт за обнову Материнског дома у Звечанској улици Коларац, 12. мај 2013.г. Програм: Beethoven – Diabeli Variationen op.120 & Schubert – Sonata D 960, B-dur.
Прегледајте снимак

20.03.2013.